Ach tie kliešte!

Keď sme boli deti a mali sme kliešťa jednoducho sa vykrútil a nič sa neriešilo. 

Pamätám si ako mala moja prvá dcérka prvého kliešťa, utekala som do lekárne a kupovala som si prípravok na zmrazenie kliešťa, po vybratí som kontaktovala lekára, sledovala ju 3 týždne...vtedy sa na mňa moja mamina usmiala a myslela si, že mi totálne preskočilo. Dcérku som vždy od hlavy po päty nastriekala prírodným repelentom. Raz som kúpila taký echt, že sa lepila chudiatko na všetko a všetko na ňu. Prepáč Klárka, robila som to najlepšie čo som vedela :). 

Z akých byliniek si spravíte domáci repelent?

Najúčinnejšie sa osvedčuje rozmarín, eukalyptus, ľevanduľa, teatree olej, klinčeky, citrónový olej...na internete nájdete veľmi veľa rôznych kombinácii a návodov ako si tento domáci repelent vytvoriť. 

LETO (2)

Hotovka pre super mamy

Milé žienky ak to nadšenie vyrobiť si všetko doma už aj z vás opadlo a ste pohodlnejšie nátury ako ja, tak určite odporúčam hotovú zmes esenciálnych olejov, ktorú kúpite ►TU◄. Obsahuje klinčeky, citronelu, céder, mätu, citrónovú trávu, tea tree, smrek, cesnak, pačuli a oregano, to všetko v jednom oleji, skvelé no nie? Namiesto drvenia klinčekov, venujte ten čas sebe, alebo drobcom :). 

Prírodným repelentom je aj BorelissPro®, ktorý odpudzuje kliešte, čítajte nižšie. 

Uštipol vás kliešť?

Tak na to odporúčame BorelissPro® patentovanú formulu antioxidantov získaných zo zmesi ovocných, rastlinných a bylinných extraktov. 

Priaznivý podporný účinok antioxidačných zlúčenín pri prevencii a priebehu bakteriálnych infekcií (vrátane boreliózy) môže spočívať na: 

  • podpore znižovania zápalu v tkanivách, čo môže znižovať účinok baktérií (vrátane spirochétov boreliózy Borrelia burgdorferi) na organizmus
  • ochrane organizmu pred poškodením endotoxínmi
  • ochranných účinkoch na srdce a cievny systém: ochrana integrity vaskulárneho endotelu, a tým bránenie šíreniu baktérií
  • podpore funkcií imunitného systému
  • inhibícii produkcie reaktívnych foriem kyslíka

 

Čo spája extrakty z listov cistka krétskeho (Cistus creticus), z koreňa štetky lesnej (Dipsacus fullonum), zo stonky cesnaku (Allium sativum), z byliny oregano (Origanum vulgare) a z koreňa krídlatky japonskej (Polygonum cuspidatum)?


Všetky tieto rastliny sú tiež dôležitým zdrojom antioxidantov, navyše svojimi vlastnosťami prispievajú k správnemu fungovaniu imunitného systému a podporujú prirodzenú obranyschopnosť organizmu, čím podporujú prevenciu infekcií spôsobených baktériami a inými mikroorganizmami. Štetka lesná tiež prispieva k správnemu fungovaniu kože, kostí a kĺbov . Pamajorán obyčajný (všeobecne známy ako oregano) môže dodatočne pomáhať pri hojení rán a zmierňovaní svrbenia.

 

Ako tieto bylinky pomáhajú chrániť pred lymskou boreliózou a zmierňujú účinky uhryznutia kliešťami?


Lymská borelióza je choroba spôsobená baktériami - spirochétami Borrelia burgdorferi. Zložky obsiahnuté v DuoLife MEDICAL FORMULA BORELISSPRO® NEW majú účinok podporujúci imunitný systém. Prispievajú k mobilizácii obranných síl tela, čo pomáha chrániť pred infekciou spôsobenou baktériami Borrelia, ako aj zmierňovať jej účinky. Okrem toho, vďaka vonným látkam obsiahnutým v cesnaku a oregáne, tieto bylinky pôsobia ako prírodné repelenty, odpudzujúce kliešte a pomáhajú tak chrániť pred účinkami ich uhryznutí.